SÅ ARBETAR VI

Vi på Rescue-it har mångårig erfarenhet av att rädda information från trasiga och kraschade minnesenheter såsom hårddiskar, minneskort och datorer.

Hur vi arbetar

Vi jobbar med avancerad teknik för rekonstruktion och återskapning av data från kraschade och fysiskt skadade hårddiskar. I vårt eget labb utför vi kompetent dataräddning av kraschade hårddiskar, trasiga digitalminnen och andra media. Arbete som kräver öppning av hårddisken (läshuvudsbyten och liknande) sker i vår renrumsmiljö enl. ISO5, klass 100.

Vad kan vara anledningen till en kraschad hårddisk?

Om disken gått sönder kan anledningen till detta vara t.ex. problem i strömförsörjningen till hårddisken, eller korrupta program-moduler i diskens firmware. Den kan även fått ett mekaniskt fel. Externa hårddiskar är särskilt utsatta för mekanisk påverkan då dom kan falla i golvet eller tippa omkull på bordet. Höga temperaturer till följd av bristande ventilation är också en vanlig anledning till att hårddiskar kraschar.

Vad gör man vid en hårddiskkrasch?

Vid en misstänkt hårddiskkrasch är det viktigt att ta reda på vad som har hänt. Om hårddisken låter illa eller onormalt är det absolut säkrast att låta den vara avstängd. Detta för att inte riskera att förvärra eventuella mekaniska skador på hårddiskens lagringsmedia, vilket försämrar möjligheterna till en lyckad diskräddning.

Om RESCUE-IT

Rescue-IT hjälper företag och privatpersoner med att återställa trasiga hårddiskar och annan maskinvara. Att anlita oss är både enkelt och smidigt samtidigt som du som kund får kostnadsförslag direkt efter analysen.

Vår kompetens är långt gången inom alla de tekniker som existerar på marknaden och därför kan vi erbjuda all den hjälp och support som du kan förvänta dig.

Öppettider

Vi har öppet för inlämning varje helgfri vardag enligt följande tider:

Måndag – Torsdag: 09:00 – 17:00
Fredag: 09:00 – 15:00
Lunch: 13:00 - 13:45
Övriga tider enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter
info@rescue-it.se
Backa Bergögata 8, 422 46 Hisings Backa
031-524 525
0707-16 60 30